INDEEONT 2.jpg

Idee

ontwikkeling

De eerste fase in het ontwerpproces is de ideeontwikkeling. Zoveel mogelijk creatieve gedachtes op papier zetten.

VISUALISATION22.jpg

Concept

ontwikkeling

Wanneer we een gewenste ideerichting gekozen hebben, begint de conceptontwikkeling. Het verwerken van veel ideeschetsen naar een aantal potentiële concepten.

Materialisatie

De materalisatiefase bestaat uit maatvoering, detaillering, materiaal- en productiekeuzes vastellen. De laatste stap naar realisatie!

IMG_20200324_133747.jpg

prototyping

Testen is één van de belangrijkste stap in de realisatiefases. Werkt alles en kloppen de maten en verhoudingen precies? Protoyping helpt om dit proces te laten slagen. 

 

Wanneer alle eisen en wensen zijn vastgesteld en de benodige onderzoeken uitgevoerd zijn, kan het creatieve brein zijn gang gaan!

In de ideefase zijn er nog weinig beren op de weg. Alles is mogelijk en daar kunnen de gekste ideeën uit ontstaan.

 

Alle creatieve gedachtes moeten worden gevisualiseerd.

Dit doen we met behulp van schetsen. 

Heeft het creatieve brein dan zijn werk heeft gedaan, kunnen potentiële ideeën uitgelicht worden met behulp van plus- en minpunten.

Potentiële ideeën worden uitgewerkt in de conceptfase.

 

 

IDEEONTWIKKELING

1/8
 
1/6

CONCEPT

ONTWIKKELING

Potentiële ideeën omzetten naar haarlbare concepten. Met behulp van 3D modelleren kunnen concept realistisch gevisualiseerd worden. Belangrijke keuzes worden in deze fase al gemaakt. Bijvoorbeeld meteriaalopties en vormkeuzes maar ook worden de eisen al globaal getoetst waardoor bepaalde details al uitgewerkt moeten worden.

 

In de materialisatiefase  wordt het concept gekozen wat het beste voldoet aan de vastgestelde eisen en wensen. Het concept wordt uitgewerkt tot een haalbaar, realistisch en produceerbaar product. Dit wordt gerealiseerd met behulp van volledige maatvoering en detaillering. Materiaal- en productie opties worden afgewogen en gekozen. Werktekeningen en documenten worden opgemaakt en de testfase kan beginnen. 

1/7

materialisatie

 
1/7

prototyping

Testen is één van de belangrijkste stap in de realisatiefases. Werkt alles en kloppen de maten en verhoudingen precies? Protoyping helpt om dit proces te laten slagen. Dit kan met behulp van 3D printing of SLS (Laser snijden). Ook het bewerken van hout een goede mogelikheid voor prototyping, dit kan bijvoorbeeld met behulp van lasersnijden.